Veelgestelde vragen

Producten

Voor deskundig advies en vragen over onze producten kan je terecht bij één van onze winkels. Met onze winkelzoeker vind je makkelijk het dichtstbijzijnde verkooppunt. Algemene vragen kan je stellen via ons contactformulier.

Het is helaas niet mogelijk om stofstalen aan te vragen. Je kan in elke BeauNoir winkel alle beschikbare stoffen bekijken en voelen. Kijk in onze winkelzoeker voor het dichtstbijzijnde BeauNoir verkooppunt. 

Alle maten vermeld op de website komen zo exact mogelijk overeen met de werkelijke afmetingen. Echter zijn zo goed als al onze producten met de hand vervaardigd, waardoor kleine afwijkingen altijd mogelijk zijn.

Onderstaande producten kunnen volgens jouw wensen worden vervaardigd:

  • Bedlinnen in katoen satijn, zowel in afmeting als in kleurcombinatie.
  • Boxsprings en hoofdborden. Heb je een eigen ontwerp? Daarvoor kan je ook bij ons terecht. 
  • Matrassen.

Leveringen

Algemeen

De collectie van BeauNoir is met zorg samengesteld en wordt op verschillende plaatsen geproduceerd. Door de ambachtelijke productie kan het vier tot zes weken duren voordat de producten geleverd kunnen worden.

Indien bij levering blijkt dat je producten beschadigd zijn, en de bezorgdienst heeft dit niet genoteerd bij aflevering, neem dan direct contact op met de winkel.

Maak foto’s van de beschadigde producten. Stuur de foto’s samen met je ordernummer in een e-mail naar de klantenservice van de winkel. Deze zal de klacht in behandeling nemen.

De producten van BeauNoir zijn enkel verkrijgbaar bij onze winkels. Je kan informeren bij jouw BeauNoir verkooppunt wat de leveringsvoorwaarden zijn. Deze kunnen namelijk van winkel tot winkel verschillen.

Webshop

Het terugsturen van producten aangekocht via de webshop is niet mogelijk. Door het plaatsen van een bestelling in de webshop komt geen overeenkomst tot stand. De bestelling geeft enkel aanleiding tot het maken van een persoonlijke afspraak bij de winkel. Bij het gebruik van de webshop binnen de website is de wet “koop op afstand” niet van toepassing.

Alle bestellingen lopen via de door jou gekozen BeauNoir winkel. Afhankelijk van het verkooppunt kan het zijn dat er verzendings- of leveringskosten boven op je bestelling in rekening worden gebracht. Informeer hierover bij de winkel van je keuze.

Op de website van BeauNoir worden geen betalingen verwerkt. Als je een aanvraag voor een bestelling plaatst op de website van BeauNoir, neemt de winkel van je keuze contact met je op om de order definitief te bevestigen. De betaling loopt via de winkel.